1126438.jpg  Tarinaa TOKO- kurssista 7.8.-4.9.2007   

 

Ahkera ryhmä koirakkoja saapui tiistaina 7.8.2007 Kokemäen Koirakerhon kentälle harjoittelemaan valtavasta helteestä huolimatta. Onneksi ensimmäisellä kerralla oli lähinnä teoria höpinöitä, sillä koirat olivat (taisivat olla ohjaajatkin) ihan läkähtyneitä kuumuudesta.

Ensimmäisellä kerralla keskustelimme mm. koiran palkitsemisesta; sen oikea-aikaisuudesta ja mitä ohjaajien kannattaa käyttää palkkana missäkin tilanteessa, käskyjen käytöstä ja kontaktin tärkeydestä. Kontaktia harjoittelimmekin heti ensimmäisellä kerralla aina viimeiseen kertaan asti. Perusasentokin tuli tutuksi jo ensimmäisenä päivänä.

Kotiläksyjä koirakot saivat joka kerta kotiin vietäväksi. Olin todella tyytyväinen ohjaajien ahkerasta harjoittelusta, sillä edistyminen näkyi heti toisena kurssipäivänä!

Kurssilla harjoittelimme mm. perusasentoa, seuraamista, paikallaanoloa, luoksetuloa, hyppyä, seisomista ja maahanmenoa. Tuli siinä muutama temppukin opeteltua, kuten kieriminen, kerjääminen ja kuiskaaminen. Viimeisellä kerralla harjoittelimme vielä koiran hieromista ja venyttelyä, jotta koiran lihaskunto pysyisi kunnossa kovan harjoittelun jälkeen.

Sää suosi meitä kaikki viisi päivää. Emme saaneet vettä niskaamme ollenkaan eikä helteitäkään ollut ensimmäisen kerran jälkeen. Viimeisellä kerralla minun oli tarkoitus palkita yksi edistynein koirakko, mutta päädyin antamaan jaetun ensimmäisen sijan kahdelle koirakolle. Diplomin ja pienen palkinnon saivat saksanpaimenkoira Ira (n. 1v.) ohjaajana Tanja Suutari sekä walesinspringerspanieli Taavi (n. 9kk) ohjaajana Jenni Kuosku.

 

Kiitos koko poppoolle, teitä oli ilo kouluttaa. Oli mahtava nähdä koirien ja ohjaajien edistyvän!

Kiitokset ja kumarrukset, Maija Salokangas ja Jace!

 

    1126439.jpg 

Koko poppoo vasemmalta; Juuso ja Paula, Nanna ja Seija, Rolle ja Eeva-Liisa, Taavi ja Jenni, Ira ja Tanja, Tuikku ja Sanna sekä Sulo ja Kaisa.